·
Geçen
sefer bir blogda mayayı süte eklerken karıştırmamak gerektiğini okuduğumdan
tencerenin kenarından boşaltıvermiştim mayayı. Ama bu, yoğurt kaymaklı olsun diyeymiş. Bu sefer bir güzel karıştırdım.
·
Biraz
daha fazla yoğurt koydum, çünkü buradaki yoğurt zaten bizim alıştığımız gibi
katı degil, oldukça akışkan bir formda.
·
Gecen
seferkinin 3 kati bir sure daha fazla beklettim yoğurdu buzdolabına koymadan önce. Bence en önemli nokta buydu. Gecen sefer 2.5-3 saat bekletmiştim.
Açtığımda yoğurt kokusu vardı ancak tamamen sıvıydı tencere. Bu sefer 21:30
gibi sarıp sabah 8:00 gibi buzdolabına koydum. Ve bingo!
Bir de hem
kendime not hem kafası karışanlara tavsiye: sütü kaynattıktan sonra içine serçe
parmağını sokup 10’a kadar sayma ölçüsünden hoşlanmıyorum ve mutfak termometrem
de yok. Sütü de hep aynı tencerede kaynatıyorum. Dolayısıyla bu ölçü benim için "Süt kaynadıktan sonra ocaktan al, 40 dakika bekle"ye dönüştü, çok da memnunum, belki sizin de işinize yarar. Afiyet ola!
("Spoiler" vermek gibi olmayacaksa sıradaki hedefimi açıklıyorum: Evde mayalı pişi
yapımı!)
No comments:
Post a Comment